z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Poletna vinska razvajanja privabila preko 5000 obiskovalcev

19.06.2016

Poletna vinska razvajanja so tudi tokrat pomahala v slovo pomladi in pozdravila poletje, saj so se zgodila na zadnjo pomladno soboto, 18. junija. Med 12. in 21. uro se je po Mestnem trgu, Stritarjevi ulici in Tromostovju vila Ljubljanska vinska pot s preko 60 stojnicami z vinsko-kulinarično ponudbo, ki je bila tudi tokrat razporejena po okoliših, da obiskovalci lažje dobijo občutek o pripadnosti, povezavah in ponudbi posameznega okoliša. Vinarjem iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije in kulinarikom, med katerimi je potrebno izpostaviti sedem ponudnikov iz projekta Okusi Ljubljane, so se pridružile tudi kmetije s pridelki in dobrotami iz vse Slovenije.

Ljubljanska vinska pot – Poletna vinska razvajanja se je ponovno predstavila v svoji najboljši luči; med drugim ji je bilo naklonjeno tudi vreme. Sonce je cel dan razvajalo preko 5.000 navdušenih obiskovalcev, med katerimi so prevladovali tuji turisti, je uživalo v ponudbi odličnih slovenskih vin, kulinariki in glasbenih nastopih. Poletna vinska razvajanja so bila obarvana tudi z kulturno-umetniškimi nastopi plesnih in glasbenih skupin in posameznikov, ki so se obiskovalcem predstavljali na različnih lokacijah skozi ves dan. Predstavili so se: XXL vokalna skupina Sama in Tomaža Kozlevčarja, folklorna skupina Sovodenj, Ljudski godci in pevci Izgubljene frizerke, Folklorna skupina Pušelc in Šentjanški jurjevalci, pevke ljudskih pesmi Trlce iz Ligojne pri Vrhniki.

Za piko na i pa bo gostilna Druga violina s 1. potopom vina (Joannes, renski rizling in Steyer, traminec) v Ljubljanico obudila mit o povodnem možu. Zgodba izvira z najstarejšega ljubljanskega trga, od koder je pred skoraj pol stoletja povodni mož v valove zvabil živahno Urško. Prav na Starem trgu je bilo vedno veselo, tudi France Prešeren je zapisal, da so na Starem trgu pod lipo zeleno trobente in gosli in cimbale pele – danes skrbi za prešerno vzdušje gostilna Druga violina s številnimi kulturnimi dogodki, pristnimi domačimi jedmi in izvrstnimi slovenskimi vini.

»Še enkrat se je izkazalo, da brezhibno organizirane vinsko-kulinarične prireditve na prostem bogatijo ponudbo in prispevajo k utrjevanju Ljubljane kot odlične turistične destinacije,« je po prireditvi zadovoljno povedal Rado Stojanovič, direktor Ljubljanske vinske poti.