z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Vabljeni na Poletna vinska razvajanja

12.06.2016

Ljubljani že deveto leto zapored vila tradicionalna Ljubljanska vinska pot, ki vabi Ljubljančanke in Ljubljančane na Poletna vinska razvajanja. Na stojnicah, ki bodo gostovale na ulicah, trgih in mostovih starega mestnega jedra Ljubljane, se bodo med 12. in 21. uro predstavili ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot iz vseh koncev Slovenije. Med več kot 60 stojnicami se bo predstavil tudi projekt Okusi Ljubljane, kjer bo moč spoznati in okusiti tipične ljubljanske jedi.

(Pred)poletna vinska razvajanja bodo obarvali tudi kulturno-umetniški nastopi plesnih in glasbenih skupin in posameznikov, ki se bodo obiskovalcem Ljubljanske vinske poti predstavljali na različnih lokacijah skozi ves dan. Za piko na i pa bo gostilna Druga violina s 1. potopom vina v Ljubljanico obudila mit o povodnem možu.

Potop vina v Ljubljanico
Zgodba izvira z najstarejšega ljubljanskega trga, od koder je pred skoraj pol stoletja povodni mož v valove zvabil živahno Urško. Prav na Starem trgu je bilo vedno veselo, tudi France Prešeren je zapisal, da so na Starem trgu pod lipo zeleno trobente in gosli in cimbale pele – danes skrbi za prešerno vzdušje gostilna Druga violina s številnimi kulturnimi dogodki, pristnimi domačimi jedmi in izvrstnimi slovenskimi vini.