z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Martinovanje v Ljubljani

Martinovanje v Ljubljani I, sobota, 4. november 2017, med 10. in 17. uro, stara Ljubljana
&
Martinovanje v Ljubljani II, sobota, 11. november 2017, med 10. in 17. uro, stara Ljubljana

Letos bomo, po uspešni izvedbi poletne različice Ljubljanske vinske poti – Poletna vinska razvajanja, pripravili že 15. Martinovanje v Ljubljani. Dve Ljubljanski vinski poti - Martinovanje v Ljubljani, ki letos potekata v okviru projekta November Gourmet Ljubljana, bosta potekali 4. in 11. novembra 2017, med 10. in 17. uro. Na obeh prireditvah se bo, ob bogatem kulturno umetniškem programu, predstavilo okoli 160 ponudnikov (okoli 90 prvo soboto in okoli 70 drugo soboto) vhunskega slovenskega vina in odlične kulinarike.


Letos se prireditev iz tradicionalih lokacij (Stritarjeva ulica in Mestni trg) širi na Prešernov trg in izbrane ljubljanske ulice v bližini (Prešernov trg, Wolfova, Trubarjeva, Miklošičeva in Nazorjeva), ki bodo skupaj tvorile povezano celoto prireditve. Vinarjem in kulinarikom iz vse Slovenije se bodo tudi to leto pridružili ljubljanski gostinci in ponudniki iz projekta Okusi Ljubljane. In kot se za martinovanje spodobi, bodo pestro vinsko ponudbo dopolnila tudi mlada vina. Projekt »Pubec« bo namreč obiskovalcem ponudil številna mlada vina štajerskih vinarjev.

Otvoritev Ljubljanske vinske poti bo tradicionalno pred Mestno hišo, kjer bodo navzoče, ob umetniškem programu, pozdravili tudi direktor prireditve Rado Stojanovič, predstavnik Mestne občine Ljubljana in aktualna slovenka vinska Kraljica Maja Žibert. Takoj po otvoritvi bo v avli Mestne hiše otvoritev arhitekturne razstave »Arhitektura in vino v centralni Evropi«, ki predstavlja sodobne vinske kleti na Češkem, v Avstriji, Sloveniji, Nemčiji, na Madžarskem in v severni Italiji, čeških arhitektov Dana Merta in Jakuba Fišerja.

Na obeh Martinovanjih v Ljubljani bodo obiskovalci lahko spremljali številne kulturno-umetniške predstave, ki jih bodo pripravili nastopajoči iz cele Slovenije. Nastopi se bodo skozi dan, vsako uro dogajali na treh prizoriščih: Nazorjeva ulica – pri Ajdovščini, Stritarjeva ulica – pri Tromostovju, Mestni trg, Prešernov trg. Obiskovalce, poleg pestrega kulturno-umetniškega programa, zopet čaka posebno presenečenje – Druga violina bo iz Ljubljanice dvignila vinski zaklad, ki ga od Poletnih vinskih razvajanj hrani v Ljubljanici.

Letošnji martinovi vinskih bosta zopet povezali partnerske hotele, trgovce, lokale, restvracije in vinarje in obiskovalcem Ljubljane ponudili novemberski, martinovo obarvan užitek. Prav poseben povdarek bo na Nazorjevi ulici. Skupaj s partnerskima hoteloma Grand hotelom Unionom in Hotelom Slon želimo povezati ponudnike Nazorjeve ulice in le to obiskovalcem predstaviti kot (vinsko-kulinarične) ulice v Ljubljani, kjer se vedno nekaj dogaja.


Za degustacijo in nakup vina na kozarec potrebujete uraden kozarec prireditve - tega lahko kupite/si ga izposodite na INFO stojnicah, kjer lahko kupite tudi vrednostne kupone za nakupe pri ponudnikih.