Scroll Top

PROGRAM

Poleg domače kapljice in kulinarike bodo tako domači kot tudi tuji obiskovalci Ljubljanske vinske poti lahko spremljali številne folklorne nastope in tako začutili popoln utrip slovenske kulture. V programskem sklopu Ljubljanske vinske poti bodo nastopali Špela Šemrl – mlada in nadarjena harmonikašica, ki je s svojim virtuoznim igranjem harmonike navdušila občinstvo v oddaji Slovenija ima talent, Godba Lukovica –  pihalni orkester, ki je znan po svojih živahnih in dinamičnih nastopih in združuje različne generacije glasbenikov, ter Folklorna skupina Tine Rožanc – ena najbolj priznanih folklornih skupin v Sloveniji, ki preko folklornega programa že desetletja ohranja in prikazuje slovenske ljudske plese in običaje. V sklopu večernega programa Ljubljanske vinske poti bo na Prešernovem trgu nastopil tudi akustični koncert skupine Trio Pantaloons – živahen in včasih malce poskočen trio, ki je prav tako nastopil v oddaji Slovenija ima talent z žanrom elektronsko plesne glasbe s pridihom jazza in funka, s katerim bodo na dogodku popestrili večerni program in ob ponudbi raznolike domače kapljice vina ustvarili prijetno vzdušje. Na dogodku bo poleg tega med obiskovalci navdušenje širilo tudi magično doživetje z Lukom Malenškom, ki bo s svojim magic showom poskrbel za pravo čarobno vzdušje.

PROGRAM LJUBLJANSKE VINSKE POTI

Špela Šemrl – harmonikašica, znana iz oddaje Slovenija ima talent

Godba Lukovica – energični pihalni orkester iz Lukovice pri Domžalah
Folklorna skupina Tine Rožanc – Slovenski ljudski plesi v utripu kulturne dediščine

Magic show z Lukom Malenškom

KAKO POTEKA:

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi, ki jih bo moč kupiti na blagajnah vinske poti. Spominske kozarce za okušanje bo možno kupiti na blagajnah.

Tokrat se bomo srečali kar dvakrat!

Poletna Ljubljanska vinska pot bo potekala v soboto, 18. junija 2022! Jesensko druženje pa bo potekalo v okviru Martinovanja v Ljubljani v soboto, 12. novembra 2022!

Program 

Dogajanje na Ljubljanski vinski poti bodo popestrili tudi člani godbenega društva Vodice, mladi plesalci plesne šole The Artifex in vinske kraljice vseh vinorodnih dežel Slovenije.