Za obiskovalce

Tokrat se bomo srečali kar dvakrat!

Poletna Ljubljanska vinska pot bo potekala v soboto, 18. junija 2022! Jesensko druženje pa bo potekalo v okviru Martinovanja v Ljubljani v soboto, 12. novembra 2022!

Tudi v letošnjem letu bo Ljubljanska vinska pot tradicionalno potekala v dveh utečenih terminih.

Poletna vinska razvajanja bodo potekala že 10. leto in so umeščena pred sam začetek poletja, ko bodo obiskovalci imeli možnost tik pred pričetkom dopustov in ob koncu šol okušati lahkotna vina ter okusne grižljaje.

Poletna Ljubljanska vinska pot bo potekala 18. junija na ulicah in trgih mestnega jedra Ljubljane, kjer se vsako leto predstavi okoli 70 vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih dežel in številni kulinariki. Več kot 5.000 obiskovalcev bo imelo priložnost preizkusiti 350 vinskih vzorcev in dobrote domačih kulinarikov.

Druga edicija Ljubljanske vinske poti bo potekala novembra, ko organizatorji najavljajo Martinovanje v Ljubljani, ki bo potekalo 12. novembra, prav tako v mestnem središču MOL. Vinsko-kulinarični dogodki Vinska razvajanja in kulinarika 2022 pa se bodo zaključili na 24. Slovenskem festivalu vin, ki bo potekal 17. in 18. novembra v Cankarjevem domu.

Kako poteka:

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi, ki jih bo moč kupiti na blagajnah vinske poti.

Kozarce za okušanje (spominske) bo možno kupiti na blagajnah.

Program 

Dogajanje na Ljubljanski vinski poti bodo popestrili tudi člani godbenega društva Vodice, mladi plesalci plesne šole The Artifex in vinske kraljice vseh vinorodnih dežel Slovenije.

DATUM:

Poletna Ljubljanska vinska pot: 18. junij 2022  

Jesenska Ljubljanska vinska pot v sklopu martinovanja: 12. november 2022

LOKACIJA:
Ulice in trgi stare Ljubljane

PROEVENT d. o. o. Dunajska cesta 10, p. p. 3558 SI-1000 Ljubljana, + 386 (0)1 300 32 19, info@ljubljanskavinskapot.si, www.proevent.si

Izdelava spletnih strani Proevent+.

Proevent d.o.o. © 2020 / All Rights Reserved