Scroll Top

Za obiskovalce

NA MESTNE ULICE LJUBLJANE PRIHAJA LJUBLJANSKA VINSKA POT!

Spet bo ulice starega mestnega jedra naše prestolnice preplavilo veselje, žlahtna kapljica, okusi domače kulinarike in vsa vina Slovenije. Vabimo vas na Ljubljansko vinsko pot, ki bo potekala na ulicah in trgih stare Ljubljane. Se vidimo v soboto, 9. novembra 2024 od 11.00 do 17.00 na Martinovanju v Ljubljani. 

KAKO POTEKA:

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi, ki jih bo moč kupiti na blagajnah vinske poti. Spominske kozarce za okušanje bo možno kupiti na blagajnah. 

Prehitite vrsto in se podajte v raziskovanje Ljubljanske vinske poti brez čakanja na blagajni!
Nakup opravite online, na dogodku le še prevzamete in uživate.

VINARJI Z VSE SLOVENIJE

Na pravemu vinskem doživetju se bo vinska pot razprostrla po Prešernovem trgu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Cankarjevem nabrežju in med skupaj 80 stojnicami, med katerimi bodo domači in tuji vrhunski vinarji, kulinariki in drugi ponudniki informacij in doživetij za obiskovalce. Pri domačih vinarjih iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije bodo obiskovalci lahko izbirali med več kot 350 različnimi vinskimi vzorci za degustacijo.

KULINARIKA

Za kulinarične  dobrote bodo poskrbeli ponudniki s svojimi slanimi in sladkimi dobrotami. 

BOGAT KULTURNI PROGRAM

Da bo dogajanje na Ljubljanski vinski poti tudi pravo kulturno doživetje, bodo poskrbeli tudi številni nastopajoči.

Program 

Dogajanje na Ljubljanski vinski poti bodo popestrili tudi člani godbenega društva Vodice, mladi plesalci plesne šole The Artifex in vinske kraljice vseh vinorodnih dežel Slovenije.

DATUM:

Martinovanje: 9. november 2024
(od 11.00 do 17.00)

LOKACIJA:
Ulice in trgi stare Ljubljane