Za obiskovalce

NA MESTNE ULICE LJUBLJANE PRIHAJA LJUBLJANSKA VINSKA POT!

Spet bo ulice starega mestnega jedra naše prestolnice preplavilo veselje, žlahtna kapljica, okusi domače kulinarike in vsa vina Slovenije. V času, ko se mošt spremeni v vino,  vas vabimo na martinovanje z Ljubljansko vinsko potjo. Na ulicah in trgih stare Ljubljane se vidimo na martinovo soboto, 11. novembra 2023, od 10. do 17. ure.

KAKO POTEKA:

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi, ki jih bo moč kupiti na blagajnah vinske poti. Spominske kozarce za okušanje bo možno kupiti na blagajnah.

Martinovanje v Ljubljani je del programa November Gourmet, ki v letošnjem letu poteka v znamenju žensk.

VINARJI Z VSE SLOVENIJE

Na pravemu vinskem doživetju se bo vinska pot razprostrla po Prešernovem trgu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Cankarjevem nabrežju in med skupaj 50 stojnicami, med katerimi bodo domači in tuji vrhunski vinarji, kulinariki in drugi ponudniki informacij in doživetij za obiskovalce. Pri domačih vinarjih iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije bodo obiskovalci lahko izbirali med več kot 350 različnimi vinskimi vzorci za degustacijo.

KULINARIKA

Za kulinarične  dobrote bodo poskrbeli ponudniki s svojimi slanimi in sladkimi dobrotami. 

BOGAT KULTURNI PROGRAM

Da bo dogajanje na Ljubljanski vinski poti v Ljubljani tudi pravo kulturno doživetje, bodo poskrbeli številni nastopajoči:

Program 

Dogajanje na Ljubljanski vinski poti bodo popestrili tudi člani godbenega društva Vodice, mladi plesalci plesne šole The Artifex in vinske kraljice vseh vinorodnih dežel Slovenije.

DATUM:

Ljubljanska vinska pot, martinovanje: 11. november 2023, od 10. do 17. ure.

LOKACIJA:
Ulice in trgi stare Ljubljane

PROEVENT d. o. o. Dunajska cesta 10, p. p. 3558 SI-1000 Ljubljana, + 386 (0)1 300 32 19, info@ljubljanskavinskapot.si, www.proevent.si

Izdelava spletnih strani Proevent+.

Proevent d.o.o. © 2023 / All Rights Reserved