Za obiskovalce

NA MESTNE ULICE PRIHAJA MARTINOVANJE V LJUBLJANI!

Spet se bliža tisti čas v letu, ko se mošt spremeni v vino in na ulicah starega mestnega jedra naše prestolnice prevladajo veselje, žlahtna kapljica, okusi domače kulinarike in vsa vina Slovenije. Ljubljanska vinska pot bo že tradicionalno potekala na ulicah in trgih stare Ljubljane, na martinovo soboto, 12. novembra 2022, od 10. do 17. ure.

VINARJI Z VSE SLOVENIJE

Na pravemu martinovem doživetju se bo vinska pot razprostrla po Prešernoven trgu, Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Cankarjevem nabrežju in med skupaj 70 stojnicami, med katerimi bo 50 domačih vrhunskih vinarjev, 2 tuja, 8 kulinarikov in drugi ponudniki informacij in doživetij za obiskovalce. Pri domačih vinarjih iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije bodo obiskovalci lahko izbirali med več kot 450 različnimi vinskimi vzorci za degustacijo.

KULINARIKA

Za kulinarične  dobrote bodo poskrbeli z olji Oljarne Kolarič, dobrotami iz tartufov Fogy-Tartufov in Istra Tartufi Šavle, sladkimi skrivnostmi čokoladnice Cukrček in Waffle To Go ter MasterWaffle Slo, domačimi mesninami kmetije Soud, pršutarno Memon, odličnimi siri sirarne Gartner Bohinj, medenimi dobrotami in vinom Čebelarstva Sedlak, za osvežitev velikih in malih pa bodo poskrbeli na prostoru Bubble Tea.

BOGAT KULTURNI PROGRAM

Da bo dogajanje na Martinovanju v Ljubljani pravo kulturno doživetje, bodo poskrbeli tudi številni kulturni nastopi članov Orkestra harmonikarjev iz Glasbene šole Bučar, Folklorne skupine Tine Rožanc in okteta Deseti brat, Društva upokojencev Rakek- plesne skupine Frajle, otrok plesne šole The Artifex ter vinske kraljice, ki jih ne bo moč spregledati sredi dogajanja.

KAKO POTEKA:

Ljubljanska vinska pot je za obiskovalce brezplačna, za okušanje vinskih vzorcev pa bodo kot plačilno sredstvo na voljo kuponi, ki jih bo moč kupiti na blagajnah vinske poti. Spominske kozarce za okušanje bo možno kupiti na blagajnah.

Martinovanje v Ljubljani je del programa November Gourmet, ki v letošnjem letu poteka v znamenju žensk.

Program 

Dogajanje na Ljubljanski vinski poti bodo popestrili tudi člani godbenega društva Vodice, mladi plesalci plesne šole The Artifex in vinske kraljice vseh vinorodnih dežel Slovenije.

DATUM:

Jesenska Ljubljanska vinska pot v sklopu martinovanja: 12. november 2022, od 10.00 do 17.00 ure.

LOKACIJA:
Ulice in trgi stare Ljubljane

PROEVENT d. o. o. Dunajska cesta 10, p. p. 3558 SI-1000 Ljubljana, + 386 (0)1 300 32 19, info@ljubljanskavinskapot.si, www.proevent.si

Izdelava spletnih strani Proevent+.

Proevent d.o.o. © 2020 / All Rights Reserved